Újabb független magyar film nyert nemzetközi díjat

FILM
október 20., 08:56

Különdíjat nyert szombat este a 40. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon Cibulya Nikol Holnap meghalok című filmje. A forgalmazó közleményében azt írta, a közvetlen állami támogatás nélkül készült horrorfilm az első és második játékfilmek versenyében szerepelt.

link Forrás

„A terhes Irma az erdő közepén található nyaralójukba vonul vissza. A lányt furcsa gondolatok szállják meg: úgy érzi, hogy másnap meghal. Az időpont egybeesik édesanyja halálának dátumával – ő is a 34. születésnapján hunyt el. Irma nem szeretne egyedül maradni a közelgő évfordulón, ezért elhívja magához a féltestvérét és a legjobb barátnőjét. Ám egyre több megmagyarázhatatlan esemény követi egymást, s már nem is tűnik annyira lázálomnak, hogy Irmának valami baja fog esni” – szerepel a film leírásában.

A Holnap meghalok Cibulya Nikol első játékfilmje, a forgatókönyvíró-rendező a Mária
Terézia szül
című rövidfilmjével 2024-ben elnyerte a magyar filmkritikusok díját, írta a közlemény. A film november 7-től látható a mozikban.

Az utóbbi időszakban a Holnap meghalok a negyedik olyan nemzetközi fesztiválon díjazott film, amit a magyar állam nem támogatott: Buda Flóra Anna Cannes-ban a rövidfilmes kategóriában nyert Aranypálmát a 27 című animációs filmjével, Reisz Gábor Magyarázat mindenre című filmjét Velencében és Chicagóban, Szimler Bálint Fekete Pont című filmjét pedig Locarnóban díjazták.