Törött bordák, Zsola legyalult feneke és mérhetetlen mennyiségű gyógysör: fesztiválos sztorik a fesztiválszezonra

Fesztivál
június 29., 16:56

Nemrég elstartolt az év izzadságfoltokban leggazdagabb időszaka, mindenki aki teheti a Balatonban, a tengerben vagy csak a nagyon erős UV-B sugárzásban fürdik, lassan pedig indul a napokon át tartó másnapok szezonja is, azaz a fesztiváloké. Ezért a héten arra kértük a 444 legelvetemültebb fesztiválozóit és aftereseit, hogy írják meg nekünk az elmúlt évek legmeredekebb buliélményeit, hogy közkinccsé tehessük a legkiemelkedőbb pályaműveket.

photo_camera Fotó: foodstandards.gov.au

Rengeteg üzenetet, levelet és kisnovellát kaptunk a reggel 8-kor már a sátor előtt gyógysörözéstől elkezdve, a koncertek alatt rekordtávolságokat végigbodyszörfölésen át, a Palacsintafesztivált megszégyenítő Toi Toi kalandokig, vagy még ezeknél is meredekebb történetekről. Szóval íme a legerősebb megmenéseitek az elmúlt évekből a luxusjachton Hell kávét szürcsölgetős időjárás mellé:

Klárikámmal a backstageben

Márk még 19 évesen vette a nyakába egy staff belépővel az azóta elhalálozott Volt fesztivált, hogy munka mellett kicsit bulizhasson is a nyáron. Azt nem tudjuk, hogy a munkáskezű fiatalnak egészen pontosan mit kellett volna dolgoznia az első napon a fesztiválon, ő viszont úgy döntött, hogy bármi is lett volna az, izgalmasabb feladatot ad magának.

Ezzel a lendülettel pedig magabiztosan besétált a staffos karszalagjával a biztonsági őrök mellett az egyik színpad backstage-ébe, ahol egy KLÁRI-7 rendszámú Mercedes mellett egy sörpadon megpillantotta a Korda házaspárt.

„Odaültem melléjük, és megkérdeztem, hogy minden rendben van-e, jól érzik-e magukat, tudok-e bármiben segíteni? – gondolom egyből azt hitték, hogy valami backstage hangulatfelelős vagyok.”

Márk ezután még 20 percet beszélgetett a reptér új reklámarcaival, akik többek között elszavaltatták vele a Nap kapujában refrénjét. Fesztiválos hősünk pedig olyan jól szavalhatta, hogy gyere, nyissuk ki hát most a Nap kapuját, hogy Klári kérésére innentől ő támogatta fel őket a színpadra, és az egész showt a színpadon állta végig. „Vittem nekik vizet amikor kellett, segítettem Gyuri bácsinak leülni-felállni számok között, vittem törlőkendőt a homlokát törölni. A végén Klári adott két puszit, Gyuri bácsival kezet fogtunk, és továbbálltam.”

link Forrás

Egy bordahajtogató Elefánt koncert

Lilitől kaptuk talán a legmeredekebb sztorit, aminek már az első pár mondata olyan költői, hogy egy az egyben mutatnánk: „22-ben járunk, a Bánkitó fesztiválon. Lili hosszú idő után frissen szingli – a hot girl summer és a carpe diem fogalmak koránt sem elég kifejezőek. Mindenre igen, semmire se nem, szóval a pogóra sem nem. Átvészeli a Bohemian Betyars és a Csaknekedkislány emberdarálóját is – mit neki egy Elefánt, gondolja. Megszólal a Bordahajtogató: »Ilyen a szereleeeeem!«, történik egy kis mellbevágás, de hát kivel nem.”

Másnap reggel a jóreggelt Kőbányai után Lili még úszkált egyet a nem messzi tóban, azonban ezen a ponton már egyre gyanúsabban szúrt a mellkasa a tegnapi pogózástól. Ezért délután elnézett a fesztivál területén strázsáló mentősökhöz, akik egyből infúzióra kötötték a lányt a három-négy napos alkohol diéta után, majd vitték is tovább a váci ügyeletre.

Lili itt hiába mutogatta az ambuláns lapján, hogy valószínűleg lyukas a tüdeje, az orvos csak annyit javasolt, hogy „menjen haza Pestre”. Szerencsére korábban a fesztiválos mentőssel a bordatörés mellett még maradt energiájuk elérhetőséget cserélni, így végül Lili sikeresen eljutott egy olyan ügyeletre, ahol el is látták. Mi pedig a szerkesztőségben azóta is csak erre a megállapított diagnózisra tudunk gondolni:

Sátor a sátorban

Két évvel ezelőtti Kolorádón történt, hogy Analog Balaton koncert után Kristóf és a barátnője visszamásztak a sátrukhoz. Saját bevallásuk alapján ezen a ponton már kevésbé voltak szomjasak és későre is járt, így a másnapi fejfájásra inkább nem is gondolva beestek a sátorba és egyből elaludtak. Másnap reggel, ahogy azt mindenki, aki aludt már sátorban, tudhatja, menetrendszerűen elfogyott az oxigén, Kristóf pedig már húzta is kifele a cipzárt, csakhogy valami nem volt rendben. Ahelyett ugyanis, hogy a természetet vagy valaki előző napi hányását pillantotta volna meg, egy újabb sátorban találta magát, amit szintén kihúzott.

„Valahogy kimásztam a dupla sátorból másnaposan, és rá kellett jönnöm, hogy valaki az este hatalmas precizitással felállított egy nagyobb sátor alapot a sátrunkra, úgy hogy az teljesen lefedte a miénket.”

„Én csak szakadtam rajta, később pedig kiderült, hogy kettő részeg spanom volt, akik hajnal 4-kor értek vissza egy raveről és random találták a sátorponyvát, amit az első sátorra felállítottak.”

Apa te itt?

Egy másik olvasónk azt mesélte el, hogy egy erősebben sikerült Efott-os este után, hogyan szálltak reggel vonatra a szokásos józanodó ücsörgés helyett a barátaival, hogy előbb Pestre, majd az alkoholgőzös estétől még mindig fűtve, a reptérre induljanak. Itt aztán egy spontán mozdulattal Milánóba vettek repjegyet, ahol a helyi piacon delikvensünk apjával futottak össze, aki épp alsó gatyát vásárolt magának, és döbbenten konstatálta, hogy nagyra nőtt kisfia ilyen hamar megunta a sukorói levegőt.

Zsola fenekének és az orfűi tónak a két partja

Zsola még 2022-ben járt élete első Fishing on Orfű fesztiválján, ahol miután realizálta, hogy dohánybolt csak a tó túloldalán van, egy pillanatra elszomorodott. De nem sokáig kesergett, mivel rájött, hogy elég ő, pár műanyagzacskó és a feneke, hogy orvosolni tudja a problémát.

„Miután berúgtam, átúsztam a tavat és többszörösen bezacskózva áthoztam a cigit, miközben a kártyámat a fenekem két partja közé raktam.”

„Egyébként tök jó fless volt átúszni, utólag baromságnak tartom és felelőtlennek, de ami a nagyobb baj volt, hogy a hátúszás végett a kártya dombornyomása és szélei szabályosan leesztergálták a fenekemet, majd az úttesten szétégettem a tűzforró aszfalton a lábamat a boltig” – zárta költői sorait Zsola.

Kúl Kolorádó

Ha pedig te is elmesélnéd a legdurvább fesztiválos élményedet, mindenképpen keress meg minket, és mondd el nekünk az idei Kolorádó fesztiválon személyesen, ahová most mi is kiköltözünk szerkesztőségestől, sajtósátrastul, Hangoverestől és az új print kiadványunkkal. Az ilyen és ehhez hasonló történeteket akár írásban is bedobhatod nekünk a fesztiválon kihelyezett dobozunkba, mi meg minden reggel kinyomtatjuk belőle a legérdekesebbeket a 444 fesztivál újságjába, legyen szó:

  • az este legdurvább, legszebb, legbotrányosabb vagy legviccesebb történetéről;
  • valamilyen apróhirdetésről, rátukmálásról, segítségkérésről; (pl: ha segítesz a sátorépítéssel kapsz két sört)
  • vagy a világ legcsodásabb emberéről, hogy segíthessünk megtalálni életed kisbetűs nagy ő-jét.

Szóval ha rajta akarod kapni a Magyar Jeti munkatársait, ahogy Budapesttől nem messze egy közösségi fesztiválon az erdő közepén cikkeket gyártanak, másnaposan interjúztatnak másnapos rappereket és énekeseket, valamint pánikolva próbálják internet nélkül összekaparni egymást és a legfontosabb információkat a fesztiválon elhagyott cipőkről és a másnapi időjárásról, gyere ki a Kolorádó fesztiválra.