Vibráló arcok és vibráló fogások a MADHOUSE új menüjében
A kis téli pihenő után újra szezonális, vibráló és különleges fogásokkal jelentkezik a belváros leghangulatosabb helye, a MADHOUSE Bistro & Craft Beer Bar. Az új chef menü egy kis visszatekintés is a Mad Cook Bookra - cikkünk róla itt -, olyanokkal dolgoztak együtt, akik szerepeltek a szakácskönyvben. Név szerint: Beton.Hofi, Borbás Róbert, Brasch Bence és Turai Barna. Ráadásul a sor bővült, hiszen most Miller Dávid is csatlakozott a csapathoz.

„Eredetileg nem akartunk több chef menüt készíteni, lezártuk a sorozatot. Aztán úgy jött, hogy Dáviddal mégis szívesen belevágnánk újra, és ha már így alakult, úgy gondoltuk, meghívunk néhány régi ismerőst is. Így állt össze ez az ötfős csapat, kiegészülve Dáviddal, aki most először szerepel ebben a formátumban – emiatt is kapta a Mad Cook Book XTR nevet a menü” – mesélte Takács Gyuri, a MADHOUSE Bistro & Craft Beer Bar general managere.
Ahogy az már megszokott, a menü bevételének egy részét jótékony célra ajánlják fel, most a Magyar Madártani Egyesületre esett a választás. Gyuri szerint nem volt sok kérdés, a tavasz, a jó idő és a madárcsicsergés miatt egyértelmű volt, hogy őket támogatják.
„Ezúttal nem személyre szabott menüket akartunk összeállítani – bár van benne személyes vonatkozás is –, hanem inkább az volt a célunk, hogy megmutassuk: szezonális alapanyagokból hogyan lehet egy sokszínű, mégis egységes menüt létrehozni, ami egyszerre kötődik az alkotókhoz és az évszakhoz is” – fogalmazott Piszkor Norbi executive séf.

„Számomra ez az egész egy kicsit olyan, mint egy káoszbrigád, és ezt az energiát próbáltam az ételekben is megjeleníteni. Végül minden összeállt: a különböző elemekből egy egységes menü született, pont úgy, ahogy ez a társaság is egy menüt alkot”.
Az egyik közreműködő Schwarcz Ádám, vagyis Beton.Hofi, aki számára nem volt kérdés, hogy újra eljön a MADHOUSE-ba. „A karrierem korai szakaszában Gyuri és a MADHOUSE nyitottak felém, aztán az évek során nagyon otthon éreztük magunkat ezen a helyen. Sokszor ünnepeltünk itt, vagy tartottunk megbeszéléseket, és elég jó kapcsolatban vagyunk azzal a társasággal, akik rajta vannak a menüsoron. Ez most egy jó alkalom és egy remek ürügy volt arra is, hogy újra összejöjjünk, és egy kicsit bohóckodjunk” – mondta, ahogy azt is, hogy a desszert - ami az ő neve alatt fut - szerepét hálásnak érzi.
Az extrás fogások, amiket 6 hétig lehet kipróbálni:
