Az év gyerekkönyvei: A villamos – A remíztől a hurokvágányig

könyv
június 08., 04:58

Ezen a héten is mutatunk egy remek mesekönyvet az Év Gyerekkönyve Díj shortlistjéről, pontosabban annak részletét. Mivel A villamos esetében az illusztráció több mint illusztráció, ezért inkább három oldalpárt rakunk ide, nem szöveget.

Kovács Tamás György szerzőként nyert ismeretterjesztés kategóriában, de Szinvai Dániel illusztrációi is shorlistre kerültek. Friss hír, hogy elnyerték a rangos Szép Magyar Könyv díjat is.

Kovács Tamás György
photo_camera Kovács Tamás György Fotó: Bankó Gábor

Kárpáti Tibor grafikus, illusztrátor így laudálta a könyvet: „Ha a világ összes Tatra T3 villamoskocsiját egymás mögé raknánk, körbeérnék a Balatont. Többek között ezzel az információval is gazdagodhat az olvasó, ha kézbe veszi Kovács Tamás György A villamos című kötetét, amelyet Szinvai Dániel illusztrált. Biztos vagyok benne, hogy ezt a könyvet nem csak a villamosok- és a közlekedés szerelmesei fogják szeretni. Aki villamossal közlekedik, annak érdekes és hasznos lesz ez a könyv. Pestieknek, szegedieknek, miskolciaknak és debrecenieknek kötelező olvasmány! Minden olyan kérdésre választ kapunk, amit valójában meg sem akartunk kérdezni, de elolvasva a válaszokat úgy érezzük, hogy pont erre voltunk kíváncsiak. Szinvai Dániel részletgazdag illusztrációin érződik a rengeteg belefektetett munka. Mindennek utánajárt, minden szögből kipróbálta a látványt, hogy az olvasónak a maximumot tudja nyújtani. Úgy hiszem, közel hasonló mennyiségű kutatómunkát tett bele, mint maga a szerző; Kovács Tamás György.”

És akkor a három oldalpár, kattintásra növekszik:

A kötet a Pagonynál jelent meg, Csobod Luca szerkesztette.

Korábbi szombati mesék: