Mindig a harmadik korty a legrosszabb

interjú
2019 november 24., 18:33

Az utóbbi években Winkler Róbert a magyar Youtube első számú sörkóstolójává vált, pedig nem is csak erre indított saját csatornát. Főleg a követői mondják meg, mit kóstoljon meg a következő videóban. Ráadásul azt a missziót magára vállalta, hogy nem csak a legfinomabb, hanem a legborzasztóbb sörök között is segít eligazodni. Az utóbbi néha tényleg szórakoztató emberkísérletbe csap át. De azt ígéri, hamarosan ráerősít a természetfilmes vonalra is.

Winkler Róbert
photo_camera Winkler Róbert

Miért uralkodtak el ennyire a Youtube-csatornádon a sörkóstolós videók?

Így alakult. Eleinte csináltam mindenfélét, filmekről, sorozatokról, békamentésről a vízaknából, gyerekrajz-tetoválásról, de egyrészt a söröket jobban nézték, másfelől elkezdtek a nézők sörcsomagokat küldeni külföldről, hogy na, ezeket kóstoljam meg. Úgyhogy mondhatni, erre volt igény. Meg a sörfőzős videókra. Kicsit perverz is, hogy emberek azt nézik, hogy más sört főz.

De mondjuk az is elég nonszensz, hogy időnként apukák és anyukák támadnak meg, hogy fényképezkedjek le a gyerekükkel, mert lelkesen nézi a sörös videóimat.

Ezt majd egyszer remélem, megfejti valaki. Szóval marha sok sört kell feldolgoznom, a hálószoba már tele van külföldi sörcsomagokkal. De most kicsit rámegyek majd a riport-jellegű videókra, mint ez a vércsemolesztálós volt, mert ezek a dolgok érdekelnek, és már technikailag is meg tudom csinálni. Mindjárt fel is hívom a srácot a parlagi vipera programnál. Meg azért lesz még filmes-sorozatos videó. És tengerimalacos is.

link Forrás

Mennyire jársz közel Magyarország legszarabb sörének megtalálásához? Mik a befutók?

Ez ilyen Akhilleusz vs. teknősbéka reláció: lehet, hogy sosem lesz vége. Imádom amúgy a projektet, csodálatos szellemi utazás, amikor kitöltöd a Penny Market 4 százalékos, saját márkás rettenetét, aztán megállapítod, hogy ez tulajdonképpen nem is annyira rettenetes. Ezért aztán nem jut tovább a legszarabbak közé, mert nem volt benne meg az X-faktor. Az is érdekes tapasztalat, hogy mindig a harmadik korty a legrosszabb, tényleg, erről majd kell is csinálnom egy oktatóvideót egy sommelier-vel.

link Forrás

A befutó egyelőre a Donner nevű, amúgy lengyel gyártású sör, annál traumatizálóbb élményem sörrel még nem volt, viszont a nézők panaszkodnak, hogy az ajánlásomra akartak venni, de már nincs. Úgyhogy a döntőre lehet, hogy majd kérek a Lengyelországban élő magyarságról. Ha tőlünk is kivonták, legfeljebb életműdíjat kaphat.

És a magyar kocsmákban mennyire látod vészesnek a sörkínálatot?

Senkit nem szeretnék kiábrándítani, de nagyon ritkán járok kocsmában. Akkor is inkább olyanban, amelyik nem adta el a lelkét valamelyik multinak, hogy aztán csak az az ő cuccait árulhassa. De pont az a jó, hogy egyre többen mennek rá a kisüzemi piaci résre, és rendes söröket mérnek. Ráadásul általánosan pozitív folyamat, hogy amikor a nagyok is elkezdtek érdekesebb sörökkel kísérletezni, mint a Soproni IPA, vagy a Dreher Red Ale, azok felhúzták a magyar kis főzdék forgalmát is.

Te milyen csatornákat követsz a Youtube-on? Mi volt a legbonyolultabb dolog, amit onnan tanultál meg?

Nem mondom, hogy filozófiailag mindenben egyetértek vele, de klasszik youtuberként Casey Neistat a kedvencem. Nézek még focimegfejtő csatornákat, elsősorban a Premier League-ről.

link Forrás

Nagyon bírom a Rick Beato nevű zenetanárt, aki mindenféle rockdalt szétszed sávokra, igazából érdekelne is, honnan szerzi a mesterszalagokat. De nagyon jól ad elő, és nagyjából mindent el tud játszani minden hangszeren. Sörösből sajnos világszinten is kevés van, az is unalmas, vagy szar, vagy mindkettő. De ha valaki tud jót, szóljon!

A sorozat korábbi részéiben Szabó Benedek , Sodró Eliza, Oltai Kata, Szauer Judit, Grecsó Krisztián, Yorgos Goletsas, Döbrösi Laura, Reisz Gábor és Szabó Réka mondták el, mit érdemes meghallgatni/megnézni.

Az interjú a Volvo Autó Hungária támogatásával készült.